Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ABS

Здравейте колеги! Прочетох доста теми свързани с проблеми по ABS-а, но не и този който имам аз. Става дума за 156 1.8 / 98 година. Когато се запали колата лампата за АБС-а не свети когато тръгна се включва и съответно като натисна педала по-рязко пристъргва, аварийните също ми се включват от време на време автоматично ??? Откъде може да идва този проблем? И възможно ли е той да идва от това че тогава карах с резервната гума?

Поздрави!

при мен проблема с АБС-а се появи от размер на гумите 225/45/17

Comment

Патерицата не би трябвало да ти прави проблем .
      Пробва ли да откачиш акумулатора за 5 мин . ?
      Ако си пак ли я има грешката ?
      При свалянето и слагането на въпросната гума да не си закачил/повредил датчика на АБС ?
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от skyplex Покажи съобщение
        Здравейте колеги! Прочетох доста теми свързани с проблеми по ABS-а, но не и този който имам аз. Става дума за 156 1.8 / 98 година. Когато се запали колата лампата за АБС-а не свети когато тръгна се включва и съответно като натисна педала по-рязко пристъргва, аварийните също ми се включват от време на време автоматично ??? Откъде може да идва този проблем? И възможно ли е той да идва от това че тогава карах с резервната гума?

Поздрави!
        Закачи я на диагностика друг начин няма. Или поне не и смислен начин. Не разбрах като пристърже светва ли лампата и като палиш дали изобщо не свети или свети и угасва?
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Най-вероятно ABS - ът не получава импулси от някой от четирите датчика на колелата. За него това е равносилно на блокирало колело и поради това, когато се натисне спирачката, той се опитва да го разблокира.
          Трябва да се направи диагностика и така да се установи, кой точно датчик е източника на проблема.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Поне едно 30-40 минути след потегляне светва лампата. А аварийните нормално ли е да се включват?

Comment

Working...
            X